DEFEKTOLOŠKO-LOGOPEDSKA EDUKATIVNA PREZENTACIJA, sreda 13. mart, u 19h

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je da vas u sredu, 13.3.2024. godine sa početkom u 19h pozovemo na Defektološko - logopedsku edukativnu prezentaciju - Interaktivna diskusija i savetovanje Nataše Labović Obradović, dipl. defektolog-logoped, specijalista socioterapije i rehabilitacije, koja će u saradnji sa svojom kćerkom Anjom Obradović, Ma. Sc. defektolog, specijalnim edukatorom, i inžinjerom i višegodišnjim članom udruženja Miroslavom Kostadinovićem, organizovati za ovu priliku prezentacije koje će olakšati poimanje mehanizama psihomotornog i govorno-jezičkog razvoja sa svim nedoumicama, intrigama i kontraverzama, koje muče ovdašnje roditelje.

Kroz interaktivni rad i diskusiju, daće odgovore na mnoga pitanja i ukazati na značaj pravovremene dijagnostike, prevencije i sprovođenja smislenih i naučno dokazanih terapijskih procedura.

TEME:

1. Razvojna kašnjenja sa akcentom na govorno-jezička kašnjenja;

2. Početno progovaranje – “razvojne skale kao orijentir”;

3. Ekranizam – globalni problem današnjice;

4. Terapijske procedure zasnovane na naučnim dokazima;

5. Šta se očekuje od jednog predškolca?

6. Kontraverze vezane za kognitivni razvoj deteta.

Nataša Labović Obradović je član Društva Sava od 2008. godine. Dipl. defektolog-logoped, specijalista je socioterapije i rehabilitacije. Od 2014. do decembra 2022. godine je bila na funkciji predsednika Udruženja logopeda Srbije. Od decembra 2022. je član Upravnog odbora ULS. Svoje radno iskustvo je sticala u Zavodu za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju “Prof. dr Cvetko Brajović” i u Domu zdravlja Beograd. Od 2014. osniva i vodi Razvojni centar Ekspresiva u Beogradu. Stručni saradnik i stalni konsultant je u prestižnoj klinici “Moj Lab” u Crnog Gori.

U kontinuitetu kroz celokupan radni vek izlaže na stručnim naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Autor je tehnike (MIG) "Modulacija intonacije glasa” u tretmanu mucanja. Autor je više desetina naučnih i stručnih radova, saradnik internet portala i magazina. Autor je knjiga: logopedske pesme “Vesna i cipela tesna”, izdavača ”Laguna”, zatim priručnika za logopede “Artikulacija glasova srpskog jezika – od A do Š” izdavača Expressiva, knjige za razumevanje i razvoj jezika “Vuk Kruškan”, priručnika “LogoMućkalica” za primenjeni rad. Pohađala je blizu 50 edukacija i seminara, lično je organizovala više desetina međunardnih kongresa, edukacija i tribina.