S PLESOM, PESMIJO IN RECITALOM SMO ZAKLJUČILI ŠOLSKO LETO

Učenci dop. pouka slovenskega jezika so v nedeljo s kulturnim programom zaključili letošnje šolsko leto. V goste so sprejeli vrstnike iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, ki so za obiskovalce zaplesali in zapeli otroške plese in pesmi v koreografiji z naslovom ”Povudn muž”. Mentorica otroške folklorne skupine je Marjana Žnideršič, ravnateljica šole pa Nuška Ogorevc. Prisotni smo bili očarani nad uigranostjo otroških gibov in milo spevnostjo slovenske pesmi iz otroških grl, ki jih je spremljal glas harmonike. Program je bil paša tudi za oči, saj so nastopajoči nosili dolenjsko narodno nošo.

Po vljudnostnih pozdravih so se predstavili še učenci domačini. Recitirali so pesmice in prejeli darila ter priznanje za celoletno sodelovanje pri pouku. Po prireditvi je bilo še ravno dovoj časa za pogostitev in sproščeno druženje. Nismo se še čisto poslovili, saj odhaja velika skupina učencev naslednje dni na ekskurzijo. Še se bomo družili po slovensko med Slovenci in v Sloveniji.

vznemirjenje pred nastopom.JPG

Učiteljica Tatjana se za pomoč pri ustvarjalnih delavnicah zahvaljuje gospe Nuši Gerden, Tanji Baltić, Sonji Dinić in gospodu Miroslavu Diniću ter Nebojši Raka. Za lepa novoletna darila gospe Branki Bukovec iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela v Novem mestu, Danijeli Fisakov iz Slovenskega poslovnega kluba za darila otrokom ob koncu pouka (donatorja daril: Ljubljanska banka in Zavarovalnica Triglav), Društvu Slovencev Sava za finančno in organizacijsko pomoč ter staršem otrok, ki obiskujejo pouk slovenskega jezika, za gostiteljstvo.

vsi naši- Pišece in Beograd.jpg