ČLANICA DRUŠTVA „SAVA“ NA SARAJEVO FILM FESTIVALU

Avgust 2018.godine bio je posve drugačiji za članicu Društva Slovenaca “Sava” – Draganu Majstorović.

Dragana se rado odazvala pozivu za učešće u Programu volontiranja "Ja volim film" u okviru Sarajevo Film Festivala (SFF). To joj je bio prvi put na SFF-u gde je imala prilike da vidi svetske filmske zvezde „iz prve ruke“ kao i da premijerno odgleda brojne filmove odabrane stručnim glasnjem žirija. Pitali smo je kako se provela na SFF-u...

sarajevo-film-festival-1469011498 (1).jpg

 

„Možeš li nam reći odakle dolazi tvoja motivacija za učešće u volonterskom Progamu „Ja volim fil“ na SFF-u?

-         Motivacija proističe iz želje da se okupim sa ljudima sličnih interesovanja, ljubiteljima sedme umetnosti i koji vole da slobodno vreme provode  za velikim ekranima. 

Šta si dobila od učešća u programu volontiranja na SFF-u?

-         Bila sam učesnica u organizovanim intervjuima („Coffee with...“) i tu upoznala reditelje i glumce. Takođe sam odgledala brojne igrane, dokumentarne, kratke, studentske i crtane filmove...

20180814_133845.jpg

Šta te je najviše iznenadilo?

-         Iznenadio me je bogat filmski program, kako na „Open Air“-u tako i na drugim lokacijama, kao i dobra volja i organizovanost koordinatora i svih učesnika „Ja volim film“ festivala.

Koje ćeš uspomene pamtiti sa SFF-a?

-         Uspomena koju sam ponela je generalno lepa atmosfera za vreme festivala, crveni tepih i svi učesnici koji su došli da doprinesu da festival dobije značajno mesto kao jedan od najznačajnijih događaja u filmskoj industriji!

Da li bi preporučila mladima da uzmu učešće u programu volontiranja „Ja volim film“ na SFF-u?

-         Da. Verujem da svako ko želi da volontira na takvoj manifestaciji sigurno ima više motiva, kao što su želja da budu od koristi društvu, da poseduju informacije, da uče da stvaraju i uživaju u filmovima, muzici, i da nauče se angažuju i pokažu dobru volju prema svojim saradnicima i gostima.“

20180814_155248.jpg

 

Hvala Dragani na intervjuu i lepim rečima o SFF-u kao i Programu volontiranja „Ja volim film“!

Zahvaljujemo se takođe g-đi Verici Džindo iz Društva Slovenaca „Cankar“ iz Sarajeva  na partnerstvu u organizaciji i obezbeđivanju smeštaja za naše članove koji bi uzeli učešća u Programu.

Pozivamo sve zainteresovane članove da i narednih godina prate SFF i uzmu učešće u volonterskom Programu „Ja volim film“!

Intervju priredila Aurena Dinić, članica Društva Slovenaca „Sava“