49. TABOR SLOVENSKIH PEVSKIH ZBOROV

Kot že tradicionalno, so naše pevke iz zbora Pojoča družba potovale v Slovenijo in nas na taboru slovenskih pevskih zborov predstavljale s svojim petjem in živahno energijo.

 

Takole je dogodek opisala ena od nadarjenih pevk, Sonja Dinić Medurić:

 

To leto je potekal 49. TABOR SLOVENSKIH PEVSKIH ZBOROV v Šentvidu pri Stični. Prihod je predstavljal velik izziv za naso "Pojoco druzbo Sava", saj gre za večinoma starejse dame, ki pa so vztrajale in dvakrat tedensko svoj prosti čas posvečale pevskim vajam, ki jih je odlično vodila dirigenka Visnja Dimitrijević. 

Nastop je pomenil veliko zadovoljstvo, zaradi katerega se splača vztrajati. Na programu smo imele tri pesmi za samostojni nastop: "Tam kjer teče bistra Zila", "Dekle na vrtu" in na koncu "Serenada Beogradu", ker vse živimo v njem.

Prepričane smo, da so bili poslušalci navdušeni, saj smo prejele velik aplavz.

Posebna spodbuda za nadaljnje petje je skupni nastop na pevskem taboru, ko se združijo pevci iz Slovenije, Bosne, Hrvaške, Srbije, Avstrije in Italije. Nepozabni so trenutki z dirigentom Igorjem Švarom, ki nas vsakič navduši. 

Hvaležni smo našemu predsedniku DRUSTVA SAVA , g. Saši Verbiču, in vsem institucijam, ki so nam finančno pomagale. Kjer je volja, tam je pot. 

Najlepša hvala tudi organizatorjem in gostiteljem v Šentviški šoli.

Veselimo se 50. jubilejnega Tabora!

 

Več o prireditvi si preberite na spletni strani RTV Slo: https://www.rtvslo.si/kultura/glasba/v-sentvidu-pri-sticni-je-zapelo-vec-kot-1-000-pevcev/458290

 

Vabljeni, da si na naslednji povezavi pogledate posnetek z nastopa naših pevk: