ZAKLJUČEK POUKA SLOVENSKEGA JEZIKA IN KULTURE ZA ODRASLE UČENCE V KOSTOLCU IN V BEOGRADU

Ob zaključku letošnjega šolskega leta se je učiteljica Tatjana v imenu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS in svojem imenu lepo zahvalila naši skupnosti za podporo pri organizaciji kulturnih prireditev in različnih projektov. Zahvalo je naslovila tudi nekaterim zaslužnim članom in učencem, ki so ji pri delu pomagali, da je bil pouk bogatejši in zanimivejši.

 
kostolac 1.jpg
 

Poudarila je, da je dopolnilni pouk slovenskega jezika in kulture v Srbiji pomemben in potreben. Če ne drugega vsaj tistim, ki so se za učenje zavestno odločili, ponuja možnost, da se naučijo slovenščine, ozavestijo slovensko tradicijo ter spoznajo moderno Slovenijo, članico evropske družine. V primeru mlajših učencev je to navsezadnje tudi jezik njihovih prednikov. Kar pa niti ni edino bistvo. Gre za jezike bratskih kultur, kultur z bogato skupno zgodovino, zaradi katere je še toliko bolj pomembno, da spoštujemo naše medsebojne podobnosti in sorodnosti, prav tako pa tudi razlike.

 
BG1.jpg
 

Poleg ustne zahvale je učiteljica vsem rednim učencem razdelila uradne Pohvale.

 
Bg2.jpg
 

Formalnemu delu druženja je sledilo neformalno. S šansonom S. Makarovič nam je srce ogrela Dušanka. Mize so bile polne dobrot; v Kostolcu je dišala Draganina potica, v Beogradu jo je pripravil Dušan. Nazdravili smo s kozarcem domačega vina in zapeli Avsenikovo pesem Stari čebelar.

 
BG3.jpg
 

V prijetnem vzdušju smo se poslovili z obljubo, da se v septembru zopet srečamo.

 
IMG-3d0427370c2e6ad2424787345e965e52-V.jpg