KVIZ ZA OTROKE V NIŠU - GREMO V SLOVENIJO 2018

tradicionalni kolač gospe Marije.jpg

10. novembra 2018 smo se v Niškem kulturnem centru že desetič zapored družili in tekmovali v poznavanju Slovenije ter slovenščine. Letošnja tema kviza so bila oblačila, materiali, moda.

Kviz je pripravil in vodil Darko Hederih, njegov pomočnik je bil Pavle Ravnohrib, oba iz Slovenije. Kot tekmovalci so se ga udeležili člani Društev Slovencev po Srbiji, otroci dop. pouka slovenščine iz Subotice, Novega Sada, Beograda, Smedereva, Kruševca, Niša in gostje iz Banjaluke. Sestavljali so osem ekip. Društvi Slovencev Sava in France Prešeren sta imeli po dve ekipi. V vsaki ekipi sta tekmovala dva učenca.

Po uvodnem nagovoru domačinov, je žreb odločil nasprotne pare. Tekmovanje se je lahko začelo.

... pa začnimo ....jpg

Za beograjsko društvo sta tekmovali kot ekipa B dekleti Jana in Maja.

ekipa B, Beograd.jpg

Kot ekipa A pa Andrej in Dunja, ki sta osvojila tretje mesto. Čestitamo!

Bg, ekipa A, tretje mesto.jpg

Zmagala je ekipa iz Banjaluke. Drugi so bili tekmovalci iz Subotice. Vsi tekmovalci so pokazali zavidljivo znanje slovenščine in veliko borbenost.

mladi tekmovalci, voditelja in učiteljica.jpg

Po končanem tekmovanju je sledila pogostitev in druženje. Zadovoljni z udeležbo in gostoljubjem domačinov so se nekateri udeleženci pred odhodom domov sprehodili še po sončnem Nišu in si ogledali Narodni muzej.

na sprehodu po Nišu.jpg