Kolačići (cookies)

 

ŠTA SU KOLAČIĆI?

 

Kolačić je kratki tekstualni zapis koji se prenosi na korisnikov računar prilikom posete internet stranici, a koji omogućava internet stranici da prati statistiku poseta i time omogući bolje iskustvo svojim korisnicima. Kolačići mogu biti sačuvani samo tokom Vašeg pretraživanja ili duže.

 

KOJE VRSTE KOLAČIĆA KORISTIMO NA OVOJ INTERNET STRANICI?

 

Na našoj internet stranici upotrebljavamo:

Sopstvene kolačiće, koji mogu biti privremeni i traju samo za vreme korisnikovog pretraživanja, a obavezni su za pravilan rad i funkcionisanje nekih aplikacija na Internet stranicama. Trajnije kolačiće upotrebljavamo za čuvanje i upotrebu informacija prilikom sledeće posete korisnika kao i za praćenje statistike poseta.

Drugi kolačići potiču s drugih, partnerskih internet stranica. Društvo Sava za praćenje poseta i statistiku na svojim internet stranicama upotrebljava analitičku programsku opremu Google Analytics i Yandex Metrica.

Za prikazivanje svojih video oglasa ili drugih video sadržaja na internet stranici upotrebljavamo internet servis You Tube (Google Inc.). Kolačić servisa You Tube pothranjuje se na korisnikov uređaj tek pošto korisnik otvori video.

Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati možete saznati na www.aboutcookies.org .