LOGOPEDSKO SAVETOVALIŠTE U DRUŠTVU „SAVA“, sreda 21.2.2024. godine u 18h

Društvo „Sava“ postaje sve brojnije. U želji da pružimo podršku svim našim članovima, započinjemo sa logopedskim savetovalištem.

Savetovalište će voditi naš dugogodišnji član Smilja Majević. Smilja se aktivno bavi logopedijom skoro 20 godina, završila je specijalizaciju rane intervencije u detinjstvu i licencirani je Hanen logoped. Za više informacija o njoj možete posetiti internet stranicu njenog centra www.govorjezikglas.rs.

U Društvu „Sava“ sprovodiće trijažne preglede dece i savetovanje roditelja jednom mesečno.

 

Prvo savetovalište biće u sredu 21.2.2024. godine od 18h do 20h u prostorijama Društva Sava, na Terazijama 3. Dobro došli su roditelji sa decom.

            U savetovalištu možete dobiti procenu i podršku za

-          hranjenje (pošto je uredna veština hranjenja jedan od osnova za pravilan razvoj govora)

-          progovaranje (prvu reč očekujemo oko 12.meseca, norme su iste i za dečake i devojčice)

-          razvoj govora (pravilan izgovor svih glasova u srpskom jeziku očekujemo do 5 – 5,5 godina)

-          razvoj jezika (nakon što dete izgovori prvu reč i, samim tim, progovori, važno je da se vokabular nastavi bogatiti novim rečima i da se reči spajaju u rečenice, od 5. godine dete ne treba da ima gramatičke greške u svom govoru)

-          veštine čitanja i pisanja (samo čitanje i pisanje zahtevaju više veština, uredan vid i sluh, mogućnost analize i sinteze, dobre perceptivne sposobnosti, orijentaciju na sebi i u prostoru,... ali i dobre jezičke veštine)...