U cetvrtak 25. 09. 2014.godine svecano je obelezen pocetak ucenja slovenackog jezika u Kostolcu u Klub sali PD TEKO „Kostolac“.

Prisutni su bili ambasador Republike Slovenije Franc But, beogradski nadbiskup Stanislav Hocevar, predsednik Skupstine Grada Pozarevca Bane Spasovic, predsednik Skupstine GO Kostolac Ivan Savic, predsednik Drustva Slovenaca Sava iz Beograda Sasa Verbic, predstavnik Slovenaca u Kostolcu i pokretac inicijative za učenje slovenačkog jezika u Kostolcu Sasa Radic, zamenik generalnog direktora PD TEKO „Kostolac Aleksandar Jovanovic, Slovenci u Kostolcu i lokalni mediji.

Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta R. Slovenije ce finansirati ucenje jezika, a nastavu ce držati učiteljica slovenackog jezika Tatjana Bukvic, svakog cetvrtka od 18:30 do 20:00 u prostorijama tehnicke skole „Nikola Tesla“ u Kostolcu, koja ce trajati skolsku 2014/2015 godinu.

Pogledajte linkove i fotografije sa događaja: