Arhiva novosti
zastave

Lačni Franz su, u ono razbarušeno vreme novog talasa, bili grupa koju su voleli zahtevniji. Njihove pesme su tražile izgrađen stav i uključen mozak. Zoran Predin je i od kritike i od kolega bio prepoznat kao jedan od najznačajnijih jugoslovenskih rock pesnika. Neka vrsta novotalasnog Arsena Dedića. Zbog tih pesama su pravi fanovi Lačnog Franza savlađivali prepereku slovenačkog jezika. Jer vredelo je saznati šta se dešava unutar tema “Ne mi dihat za ovratnik”, “Naj ti poljub nariše ustnice”, “Jebiveter”, “Čakaj me”, “Na svoji strani” i večnog “Praslovana”.

24.10.u 21h – Beograd – Mikser House –LAČNI FRANZ i gosti LUDE ŽENE VELIKI POVRATAK PRASLOVANA

Grupa Lačni Franz ponovo nastupa. Sa svojim uvek zelenim tekstovima i mladalačkom energijom, ponovo spaja različite generacije srodnih duša. Mladost nije boja kose, već stanje duha. Originalnost i hrabrost su uvek u modi. Grupa Lačni Franz priprema novi album i seriju koncerata po klubovima i festivalima cele regije. Za početak uzima zalet novim snimkom, kojm su sačuvali standarde sopstvene istorije. JEBIVETER JUNIOR je energična balada, koja na osebujan crnohumorni način peva o uvek popularnom konformizmu. Svako vreme ima svoje barbikaste Špranjice i naduvane Jebivetre, svoje lažne lavice i zlobne zmije. Lačni Franz je ponovo mlad. U svim značenjima LAČNI FRANZ su Zoran Predin – vokal,kompozitor, producent, Anej Kočevar – bass, Luka Čadež – bubanj, Klemen Lombar – gitara, Boštjan Artiček – klavijature.

Grupa Lačni Franz se okupila 1979. godine i uz neprekidno nastupanje po svim republikama nakadašnje Jugoslavije do 1994. godine je snimila devet albuma, kojima je kasnije dodala četiri kompilacije.

Njihovu isključivo autorsku muziku kritika je proglasila za ”kabaretnim rockom”, dok ih danas opisuje međunarodnom etiketom ”hard indie”. U večnozelenim tekstovima lirika Zorana Predina provocira kao ironični sarkazam, jer nestašno prepliće erotiku sa politikom i društvene tabue sa crnim humorom. Većina tekstova je dvosmislena, što im daje prepoznatljivost i alibi. Posle dugogodišnjeg nagovaranja publike, Zoran Predin je 2014. godine oživeo koncertni program Lačnog Franza. Sa četvoricom muzičara je krenuo na klubsku turneju po svim većim gradovima bivše YU. Prvi snimak nove postave JEBIVETER JUNIOR iznenadio je sve koji su očekivali pospanu nostalgiju. Svira se žestoko i beskompromisno. Lačni Franz je ponovo mlad.

Osim u Beogradu, LAČNI FRANZ će svirati i 23.10. u Novom Sadu, 25.10. u Nišu i 26.10. u Užicu. Na pomenutim koncertima će imati i goste : grupu Neron u Novom Sadu i grupu LUDE ŽENE iz Užica, u ostalim gradovima. Najavna konferencija za medije će se održati u utorak 7.oktobra u 12h u Mikseru. Zoran Predin Vas poziva na sve navedene događaje : “ Poslednjih 15 godina dobijao sam puno pitanja, da li će Lačni Franz ikad ponovo nastupiti, kako bi mogle naš koncert doživeti i najnovije generacije radoznalih srodnih duša. Evo sada mogu konačno, sve da pozovem da dođu na “Lačni Franz Serbian Tour 2014”. Stare fanove, njihovu decu i najmlađe rokerske duše , kojima je Novi Talas ponovo blizu. Naš koncert nije sluzava nostalgija, već tvrda, polenta svirka, koja svom mladalačkom energijom izvodi naše legendarne pesme osamdesetih. Neke smo aranžmane ostavili iste, neke pesme digli u savremeni zvuk, a i dodali nekoliko iznenađenja, na primer, pesmu o Margiti, koja je svima draga, himničnu ” Šta bi mi bez nas”, itd. Ništa ne može povezati bend i publiku bolje od turneje…”

Kontakt info

Kontakt adresa:
Terazije 03/09
11000 Beograd
Republika Srbija

Kontakt telefon:
+381 (11) 334.08.75

E-mail adresa:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet stranica:
www.drustvosava.org
www.drustvosava.org.rs

Prijavite se na info listu

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 81 gostiju i nema prijavljenih članova