Arhiva novosti
zastave

vozom po sloveniji

Posetiocima prikazani prelepi motivi sa slovenačkih pruga.

U Beogradu je 28. juna u galeriji Društva Slovenaca „Sava“ otvorena izložba fotografija „Vozom po Sloveniji“ autora Josipa Vebera iz Pančeva i Blaža Kavčiča iz Ljubljane. Izložba je priređena povodom Dana državnosti Republike Slovenije, u organizaciji Beogradskog društva Slovenaca „Sava“ i Udruženja Slovenaca „Logarska Dolina“ iz Pančeva. Na izložbi je prikazano šezdesetak fotografija sa pruga u Sloveniji nastalim u periodu od 2010. do 2016. godine.

Na otvaranju su bili prisutni Ambasador Republike Slovenije Vladimir Gasparič, predstavnik Vlade Republike Slovenije Marjan Cukrov, direktor Medija centra „Železnica Srbije“ Nenad Stanisavljević, predsednik Društva „Sava“ i Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine Saša Verbič, predstavnici srpskih železnica te gosti iz Slovenije i nekoliko slovenačkih društava iz Srbije.

Realizaciju izložbe je pomogla Kancelarija za slovenačku dijasporu iz Ljubljane, Nacionalni savet slovenačke nacionalne manjine u Srbiji dok je medijski pokrovitelj bio Medija centar „Železnica Srbije“ A.D.

Izložba će biti otvorena do septembra, a nakon Pančeva i Vršca, gde je izložbu do sada videlo više hiljada posetilaca, u planu je da bude prikazana i u Novom Sadu, Subotici, Rumi, Zrenjaninu, Nišu i Podgorici.


Kontakt info

Kontakt adresa:
Terazije 03/09
11000 Beograd
Republika Srbija

Kontakt telefon:
+381 (11) 334.08.75

E-mail adresa:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet stranica:
www.drustvosava.org
www.drustvosava.org.rs

Prijavite se na info listu

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 95 gostiju i nema prijavljenih članova