Arhiva novosti
zastave

pojoca druzba

„Pojoča družba“ se je za nastop pripravljala vse od novembra lani. Sklop not z naslovom „Veselje je pri nas!“, je na seminarju oktobra meseca prevzela naša zborovodkinja Višnja Stašević. Razen tega smo za sobotni samostojni nastop izbrale tri pesmi, in sicer dve slovenske “Lipa“ (Mirosla Vilhar – Jože Leskovar) in „Veseli pastir“ (Simon Gregorčič) ter srbsko starograjsko „Nate mislim“.

pojoca druzba

S temi tremi pesmimi smo uspešno nastopile v soboto 17.6.2017, na sporedu prve za nastopom domačega ženskega in moškega zbora (zbora VIDOVO) v šoli „Ferdo Vesel“ , Šentvid pri Stični. Za nami so nastopili še drugi pevski zbori iz tujine, tj. Gornji Senik iz Madžarske, „Triglav“, Banjaluka, BIH, „Slovenčice“, Tuzla, BIH „Planika“, Zrenjanin, Srbija, „Slovenski dom“ Zagreb, Hrvaška, „Triglav“ Split, Hrvaška, Barški oktet, Bardo, Italija, Bazovica, Reka, Hrvaška. Naš nastop je amatersko posnel Jože Brencic, Eva Simić pa ga je prenesla na YOUTUBE https://youtu.be/paafmLScl0Q.

V nedeljo 18.6. 2017 smo se najprej udeležile prve in generalne probe skupaj s 100 slovenskimi in tujimi zbori pod vodstvom dirigenta Igorja Švare. Na šolskem stadionu smo se razporedile po ustreznih glasovih med druge pevce. Po koncani generalni probi smo v povorki skozi Šentvid prikorakale nazaj na mesto nastopa. Izgledalo je vličanstveno. Spremljala nas je godba slovenske policije. Vmes so bile tudi točke z domačimi otroki in folklorno skupino VIDOVO v narodnih nošah. Prireditev je prenašala RTV Slovenija na prvem programu. Kdor želi, si lahko ogleda na: http://4d.rtvslo.si/arhiv/tabor-slovenskih-pevskih-zborov/174477718.

Kontakt info

Kontakt adresa:
Terazije 03/09
11000 Beograd
Republika Srbija

Kontakt telefon:
+381 (11) 334.08.75

E-mail adresa:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet stranica:
www.drustvosava.org
www.drustvosava.org.rs

Prijavite se na info listu

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 94 gostiju i nema prijavljenih članova