Odrasli učenci in otroci, predsednik društva, starši in učiteljica v Beogradu ter Kostolcu smo se s kulturnim in zabavnim porogramom slavnostno poslovili od šolskega leta.

Ob zaključku nekega obdobja ljudje radi pogledamo nazaj in se spomnimo lepih trenutkov. Naših skupnih je bilo kar nekaj. Večina njih je že tradicionalnih.

Sem sodijo: udeležba na prireditvah v Subotici - Mavrica, V Nišu - Kviz, V Beogradu - Miklavž, V Zrenjaninu - Naša slo. beseda.

Tradicionalna je tudi ekskurzija otrok v Slovenijo. Obisk Slovenije, Brežic in Ljubljane za srednješolce je bil izpeljan v februarju, osnovnošolci se bodo odpravili na pot 15. junija, bivali bodo v Idriji in Novi gorici.

Že nekaj let s pomočjo Društva Slovencev Sava in Urada za Slovence izven meja in po svetu izvajamo projek Dnevi slovenske kulturne tradicije. Projek tematsko povezuje delo pri pouku, nekatere dejavnosti so pripravljene in izvajane le za učence, druge za vse člane društva. Otroci so ustvarjali v likovni delavnici, ki jo je vodila Maja Vauda. Z izdelki smo okrasili novoletno jelko v društvenih prostorih, nekaj izdelkov pa smo poslali v Slovenijo ter tako sodelovali pri projektu izmenjave okraskov vseh otrok po svetu, ki se učijo slovenskega jezika. Pekli smo božično pecivo v kuharski delavnici, ki sta jo za vse člane društva pripravili Nuša Gerden in Marija Prodanović. Pred velikonočnimi prazniki smo izdelovali pirhe pod vodstvom Svetlane Lenasi. Obiskala in razveseljevala nas je pripovedovalka Anja Štefan. Predavateljica Saša Poklač je otroke vodila skozi delavnico z naslovom Smo pridni kot čebelice. Za odrasle je pripravila predavanje in delavnico o slovenski dialektologiji. Očarali so nas kamišibajci ... in še mnogo lepih in zanimivih stvari nas je povezovalo pri pouku in ob njem.

Odrasli učenci so tudi zadnje srečanje namenili izpopolnjevanju poznavanja Slovenije preko kviza. Znali so skoraj vse. Malo pa nam je ostalo še za naslednje leto.

Na prireditvi za otroke je najprej nekaj lepih misli prisotnim namenil g. Verbič. Otroci so se predstavili z recitacijami. Mladostniki so pripovedovali o sreči. Družina Skupek je odigrala kratko igrico. Na koncu je učence pohvalila še učiteljica ter se zahvalila predsedniku, izvajalcem delavnic in staršem za pomoč in podporo. Mlajši in starejši učenci pouka jezika so prejeli potrdila za uspešno zaključeno šolsko leto. Otroci tudi knjigo in čokolado.

Poslovili smo se srečni, saj:
»SREČA JE, KADAR SE LEPO POČUTIMO. KO SE NAM URESNIČI KAKŠNA ŽELJA ALI NAM KAJ USPE. KO DOBIMO ALI DOSEŽEMO, KAR SMO SI ŽELELI, KO SMO ZADOVOLJNI S SEBOJ IN Z DRUGIMI«.